|
WiiKing
|
 |
« Reply #50 on: February 09, 2010, 05:25:31 pm » |
|
Stvar da li su ovi novi Lite-On-i ili stariji optički pogoni (stariji Lite-On, Benq, Samsung), prve je teže i kompliciranije modificirati. Ovako, izašao je novi hackani firmware, LT, koji bi trebao biti sigurniji od prepoznavanja od starog (čitaj: dok MS ne nađe načina za otkrivanja i tog). Dobra strana je što podržava sve "waveove" (bivše i buduće video particije sa updateima). Loša strana je što moraš paziti kakve diskove stavljaš unutra (moraju biti dobro pripremljeni). Sve to ako se hoćeš igrati na XBL sa sigurnosnim kopijama. Što se igara tiče, možeš i bez firmwarea, ali samo orginale.  Prije je Sophos derao i to gadno, ali dosta je bećara radilo to na crno za dosta manje pare (ja sam svojega za 150kn modificirao). Ako si htio garanciju sa modificiranim, Sophos je onda tražio 1000kn, za što se moglo kupiti novi Arcade vani, pa je računica pretegnula na varijantu od 150kn. I radi sve bez problema do sada (nadam se i ubuduće).
|
|
|
|
|
|
 Zajebao si Nane, ostala je tuga, pozdravljaju te Slovaci, sa afričkoga juga...
|
|
|
|
Jank0
|
 |
« Reply #51 on: February 09, 2010, 05:37:22 pm » |
|
A gdje se uopće može modificirati box osim u sophosu, tj. da li je dobro to napraviti u sophosu što se tiče cijene i kvalitete urade..? I što je onda na kraju bolje/isplatljivije/sigurnije.. ugraditi čip ili modificirati pomoču firmware? Jer razmišljao sam da box košta ustvari ko jedna grafička kartica, a to onda i nije puno.. Rađe onda kupim xbox i modam ga za koji mjesec nego cijeli komp da idem kupovati..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #52 on: February 09, 2010, 07:20:22 pm » |
|
To je i mene na kraju stjeralo X360 (čak sam i prežvakao igranje pucačina sa gljivama). Šteta što je Nintendo šparao na željezu, Wii-eve kontrole su još uvijek vrh što se tiče konzola.
Modificirati možeš i u Console Universeu (kod Sebe, ne znam da li oni njegovi popusti vrijede i za to). A Sophos kao Sophos, ljudi vele da tamo ne bi suđe dali prati a kamoli da im diraju konzole, pa stoga. Ili kod nekoga sa strane, ja ti mogu dati preporuku za tipa koji je meni. Bolje/isplativije/sigurnije je modifikacija firmware-a: najraširenija je (čip je stoga skuplji), sigurnija za Live, i najbrža (možda treba nekih 15 minuta do sat vremena).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jank0
|
 |
« Reply #53 on: February 10, 2010, 08:00:43 pm » |
|
kad bude komp pre slabi za pokretanje igri možda ubodem x360.. (to bi bilo uskoro) vjerojatno ću pričekati kraj školske godine, do onda skupim i pare pa ga nabavim i modam...  thnx na pomoči Posted on: February 09, 2010, 08:53:17 pm
još da postavim jedno pitanje... da li banaju s live-a one koji imaju modan x360, ali igraju online s original igrom? i da li isto mogu popušit ban ako samo uključim live, a ne igram online?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #54 on: February 10, 2010, 08:57:34 pm » |
|
Stari firmware je bio provaljen i mogao si dobiti ban samim time što si se spojio (iako nitko nije sa sigurnošću otkrio što se događalo, ovo je najvjerojatniji razlog). Novi firmware iXtreme LT bi trebao biti siguran, ali kao što rekoh, siguran je dok MS opet ne skuži (ako Gears of War 3 izađe ove godine možeš računati na novi val odstranjivanja nepoćudnih konzola). Osim toga, kod iXtreme LT-eva prednost i mana je što ne radi provjere ubačenog DVD-a (najmanje moguće su napravljene modifikacije naspram orginalnog firmware) pa je potrebna dobra priprema iso datoteke (programom abgx360; ali to ti je automatski u njemu složeno da malo imaš za misliti).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jank0
|
 |
« Reply #55 on: February 16, 2010, 03:54:32 pm » |
|
a na x360 arcade se mogu sejvati igre ili trebam kupiti i hard uz njega?? gledao sam malo po netu i jedan lik je napisao da je bio očajan neko vrijeme kad je kupio arcade jer nije mogao sejvati... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #56 on: February 17, 2010, 12:42:13 am » |
|
Mogu se sačuvati pozicije, samo je možda problem što kod Arcade modela je ugrađena interna memorija (čini mi se od 512MB, a stariji 256MB). Kako je NXE (dashboard update sa avatarima) nekih stotinjak MB lako moguće da se brzo popunila. Prednost HDD je daleko veći kapacitet, a možeš i instalirati igre pa je tiši (DVD ne ronda).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jank0
|
 |
« Reply #57 on: February 17, 2010, 03:39:01 pm » |
|
znači mogu sve lijepo instalirati makar i na modanom boxu?
a da li me mogu banati s live-a, ako imam modani box (ova LT modifikacija npr.) i igram samo orignal igre online? ako da, da li je moguće izvaditi hdd za to vrijeme dok se igra tako online da se slučajno ne desi da ti hdd blokiraju?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #58 on: February 17, 2010, 04:38:42 pm » |
|
Možeš, zašto ne bi? Modificirani firmware je drugačiji od orginalnog jer omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija, ostalo je sve isto.
Nitko još ne može reći (kao što rekoh, pravi test mu dolazi sa izlaskom Halo: Reacha). LT je novi i navodno dosta neprimjetniji od starijih (1.61, 1.6, 1.51...), stoga još i nema nekih konkretnijih informacija. A dosadašnja iskustva su pokazala da je sasvim svejedno što pokretao, jer su bili banirani i oni koji nikad nisu igrali SK na XBL, ali su imali modificiranu konzolu (sa ovim starijih, da se razumijemo).
Što se HDD-a tiče, vađenje diska pomaže jedino da ti se ne "pokvare" podaci (sačuvane pozicije i ostalo), no nije protumjera za onemogućavanje instaliranja igra na disk (jer se onemogućuje ta funkcija na konzoli kada te ulove s prstima u pekmezu, bez obzira imao disk ili ne).
Uglavnom, sa modanom konzolom spajati se na XBL je lutrija. Ako je LT doista dobro skriven neće biti baniranja. Ako nije, onda hoće. Nitko, pa ni sami tvorci LT-a, ne može garantirati da te neće uloviti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jank0
|
 |
« Reply #59 on: March 25, 2010, 07:09:54 pm » |
|
Neznam da li ovo opće koga zanima, ali xbox 360 je kod nas pojeftinio.  Za sada samo u sophosu, ali vjerojatno će konkurencija preuzeti iste cijene. Arcade - 1500kn Elite - 2000kn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domagoj1995
|
 |
« Reply #60 on: March 25, 2010, 09:16:14 pm » |
|
Jel to samo meni ili i vama ne radi stranica od Sophosa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #61 on: March 26, 2010, 11:45:40 am » |
|
Neznam da li ovo opće koga zanima, ali xbox 360 je kod nas pojeftinio.  Za sada samo u sophosu, ali vjerojatno će konkurencija preuzeti iste cijene. Arcade - 1500kn Elite - 2000kn I opet previše, prije skoro godinu dana je vani Elite bio 1800kn. Ovo je samo odgovor na nedavno povećani limit koji se može unijeti u RH bez carinjenja, jer je Arcade tu negdje. S tim da je ostalo diskova od konzola baniranih u zadnjem valu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pezha
|
 |
« Reply #62 on: May 11, 2010, 11:07:02 pm » |
|
Gledaj ako imaš para kupi PS3 ako nemaš kupi X360!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #63 on: May 11, 2010, 11:59:39 pm » |
|
Gledaj ako imaš para kupi PS3 ako nemaš kupi X360!
Nije baš tako jednostavno, ali u Hrvatskoj je dosta točno. U normalnim državama gdje je cijena nove igre 300 s tendencijom brzog sniženja cijene, a ne 600kn vrijedi obratno, prije svega zbog online igranja koje je bolje na X360, ali se plaća.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domagoj1995
|
 |
« Reply #64 on: June 23, 2010, 11:44:25 am » |
|
Eh, trebam Kingovu pomoć prvenstveno. Uzet ću Xbox iz Sophosa (1500 je ok cijena) i tamo ću ga i modificirati. No, sada gledam i ta mi je modifikacija nešto prejeftina - 200 kn. Znam da je prije bilo 500 pa čak i do tisuću. Zanima me jel to ta modifikacija koja mi omogućava igranje gusara ili je to nešto sasvim trash u što se ja ne razumijem? I da, jel pali ova fora i na Xboxu? Nemam HD telku, a fejl mi je igrat se na debelom TV-u, pa sam mislio spojit na moj uber kul monitor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #65 on: June 23, 2010, 02:01:36 pm » |
|
Što ti bi Domagoje, pa PS3 ima 8 jezgri (jebote, osam jezgri, eeee).  Što se modifikacije tiče, pojeftinila je jer ima momaka koji to rade na crno za 150kn. Nisam siguran, ali mislim da je navedena cijena bez garancije u Sophosu koja se plaća više (modifikacija+garancija). Samo pazi da ti ne uvale ploču prije Jaspera (ne znam uopće ima li ih na tržištu, ali ipak). Dakle, napajanje 150W, 12.1A (imaš prozorčić na kutiji na kojem se mogu vidjeti karakteristike na samom X360). A što se tiče spajanja prema onim uputama za PS3, isto ti je osim što X360 ima drugačiji audio konektor (trebao bi biti u kutiji, ali ja sam kupio Elite još dok je u paketu dolazio HDMI kabel pa ti ne mogu jamčiti; pitaj u prodavaonici). A i ovisi o tome na što spajaš (i da li možda imaš HDMI na samom monitoru, znam da ih noviji znaju imati).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domagoj1995
|
 |
« Reply #66 on: June 23, 2010, 02:23:48 pm » |
|
Ovo je samo modifikacija bez garancije. Sa garancijom je 600 kn. No neću uzet sa garancijom jer mi ne treba. Moj monitor nema HDMI ulaz, pa mi treba konventor DVI - HDMI preko kojeg ću spojit box. Al zašto ne stave HDMI kabel zajedno sa konzolom, neg ja ga sad moram dodatno kupovat. Đubrad. Još moram i kupit konventor koji je 50 kn. Znači trebam 1500 (konzola) + 200 (modifikacija) + 100 (DVI to HDMI konventor, HDMI kabel) = 1800 kn. Jej. I onda još pun kurac para za hard. Jej Gaming je skup sport.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #67 on: June 23, 2010, 02:46:44 pm » |
|
I sa svim time ti je jeftinije od solidne grafičke. A HDMI kabel su izbacili jer i njih stoji kao i tebe, a trebali su srezati cijenu konzole.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domagoj1995
|
 |
« Reply #68 on: June 24, 2010, 12:29:53 pm » |
|
Evo ga. Informirao sam se kao nikad prije za nešto. Očaran sam sobom.  Uglavnom, kupujem Arcade u Sophosu i tamo će mi ga modificirati za 5kn! Da, nisam ni ja skužio, a onda sam se malo raspitao po gameplayu da bi isplao tako. Modifikacija košta 5 kn ako je konzola kod njih kupljena, a ako je u nekoj drugoj trgovini onda 200. I da bi spojio Xbox sa monitorom treba mi ovo i neka pizdarija iz chipoteke za 10 kn s kojom ću riješiti zvuk. Jebote, kako sam informiran. U jednom danu sam shvatio sve što se događa na Xbox sceni od kad je počela se prodavati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #69 on: June 24, 2010, 01:53:31 pm » |
|
I da bi spojio Xbox sa monitorom treba mi ovo i neka pizdarija iz chipoteke za 10 kn s kojom ću riješiti zvuk. Jebote, kako sam informiran. U jednom danu sam shvatio sve što se događa na Xbox sceni od kad je počela se prodavati. Nemoj to ni pod razno ako ti monitor ima DMI ulaz. Naime, kod VGA se signal iz digitalnog pretvara u analogni, tako ide kabelom, da bi se nanovo u monitoru pretvarao iz analognog u digitalni. Treba li reći da se pritom žrtvuje kvaliteta slike? Toliko o informiranosti... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domagoj1995
|
 |
« Reply #70 on: June 24, 2010, 03:04:09 pm » |
|
Gledao sam na slikama da ljudi koriste taj kabel i da im je slika odlična. Mala je razlika između HD i ''takve HD rezolucije''. Čitao po forumima i nitko se ne žali na sliku. Niš, idem pitat na Xbox Croatia. Tamo ljudi valjda sve znaju i sigurno je netko spojio monitor sa boxom, pa da mi napiše njegova opažanja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #71 on: June 24, 2010, 11:39:54 pm » |
|
Nije to do X360 i njegove slike, nego je takva tehnologija. Vidi ovo, za 89kn riješiš video stranu priče u potpunosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Javorko
|
 |
« Reply #72 on: June 25, 2010, 07:32:49 am » |
|
Mozda bolje da si kupi ''cisti'' HDMI kabel + hdmi to dvi adapter. Ja sam svoj adapter imao od graficke pa sam kupio samo hdmi kabel zbog skorasnje kupnje veceg HDTV-a (''skorasnjeg'', bude jednom valjda). Ovako, bez ''cistog'' hdmi kabla, ce tesko tesko spojiti box na tv kad ga jednom bude kupovao.
Mozda je spajanje PS3 i X-a drugacije, nznm. Samo sam napomenuo svoj slucaj spajanja PS-a.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WiiKing
|
 |
« Reply #73 on: June 25, 2010, 10:09:22 am » |
|
A vidiš da si ne da dokazati nego traži najjeftinije rješenje. HDMI kabel je dobar kao investicija samo onda mora kupiti "preskupi" adapter. I onda ide kupiti VGA (analogni) kabel. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domagoj1995
|
 |
« Reply #74 on: June 25, 2010, 07:46:53 pm » |
|
Znači onda da kupim HDMI kabel i konvektor?
Oke, ali kako ću onda riješit zvuk? (Mislim da znam kako, ali želim čut vaše mišljenje)
No opet me ovaj VGA - HD kabel štipka stalno, jer ipak se radi o ofišl xbox kabelu na koji se mnogi ne žale. Al aj, vidit ću još. PRVOG SE UZIMA BOX AUAUAUAUAU
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|