|
Jelash
|
 |
« on: December 23, 2008, 09:37:43 pm » |
|
Imam jedan problemčić s PSOne konzolom... dobro, nije ništa strašno, ali ajde... (unaprijed se ispričavam na podužem postu kojeg vjerojatno nitko neće čitati, haha)
Nekoć davno Jelaš je imao PS1 konzolu i prodao ju zbog drugih, važnijih stvari. U međuvremenu nabavih GameCube i PS2 (obje konzole s čipom) i sve uredno radi. Povezane s TV-om preko ona 3 kabla - bijeli, žuti i crveni (činč? se tako zove?), NTSC igre prikazuju se u boji. Kasnije sam prodao PS2 i kupio ovaj što sad imam, BEZ čipa, i na njemu NTSC igre (točnije, PAL igre koje, osim 50 Hz, imaju i opciju 60 Hz tj. NTSC) su crno-bijele. Pomislio ja, pa to je vjerojatno zbog čipa. Da imam čip, bile bi u boji. E sad, pustimo to. Kupio ja jučer PSOne konzolu, čipiranu (jasno) od jednog čovjeka, on kaže da sve radi savršeno. Dođem doma, spojim (opet preko činča) i - NTSC igre su mi crno-bijele. Probam ja preko scarta (onaj usrani, obični, što se s konzolom dobije) i opet isti vrag. E sad, napravio sam mali test i skužio da su PAL igre u boji, a NTSC su crno-bijele. No, to nije ono što me muči. Ono što me zabrinjava hest - zašto je PS logo, onaj što se pojavi kada se konzola upali, crno-bijel, umjesto da bude u boji? Naravno, kad odem u memory card izbornik, sranje je isto, tj. crno i bijelo. Boja se ''dobije''tek kad se igre pokrene (PAL only). Vjerojatno mi treba RGB kabel. OK, kupit ću ga. Valjda. Dotad, konvertiram NTSC igre preko PAL4U programa u PAL format i igram. Nažalost, na nekim igrama ne pali (Legend of Dragoon i moj dragi Lunar), ali dobro, barem sam uspio ''prebaciti'' Dragon Quest 7 i BOF3.
Zato Vas ja pitam: zašto, oh zašto mi je dovraga boja pri paljenju konzole crno-bijela? Ima li tko kakav konkretan odgovor?
(P.S. crno JEST boja, ma što drugi rekli o tome)
|