ArenaWii Forum
September 08, 2010, 12:24:59 pm *
News: Novi uvjeti korištenja ArenaWii forum! Read more: http://www.arenawii.com/forum/index.php?topic=4.0

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Stara konzola, novi problem  (Read 316 times)
Jelash
Planet Puzzle League Addict
Yoshi

View Profile
« on: December 23, 2008, 09:37:43 pm »

Imam jedan problemčić s PSOne konzolom... dobro, nije ništa strašno, ali ajde...
(unaprijed se ispričavam na podužem postu kojeg vjerojatno nitko neće čitati, haha)

Nekoć davno Jelaš je imao PS1 konzolu i prodao ju zbog drugih, važnijih stvari. U međuvremenu nabavih GameCube i PS2 (obje konzole s čipom) i sve uredno radi. Povezane s TV-om preko ona 3 kabla - bijeli, žuti i crveni (činč? se tako zove?), NTSC igre prikazuju se u boji. Kasnije sam prodao PS2 i kupio ovaj što sad imam, BEZ čipa, i na njemu NTSC igre (točnije, PAL igre koje, osim 50 Hz, imaju i opciju 60 Hz tj. NTSC) su crno-bijele. Pomislio ja, pa to je vjerojatno zbog čipa. Da imam čip, bile bi u boji.
E sad, pustimo to. Kupio ja jučer PSOne konzolu, čipiranu (jasno) od jednog čovjeka, on kaže da sve radi savršeno. Dođem doma, spojim (opet preko činča) i - NTSC igre su mi crno-bijele. Probam ja preko scarta (onaj usrani, obični, što se s konzolom dobije) i opet isti vrag. E sad, napravio sam mali test i skužio da su PAL igre u boji, a NTSC su crno-bijele. No, to nije ono što me muči. Ono što me zabrinjava hest - zašto je PS logo, onaj što se pojavi kada se konzola upali, crno-bijel, umjesto da bude u boji? Naravno, kad odem u memory card izbornik, sranje je isto, tj. crno i bijelo. Boja se ''dobije''tek kad se igre pokrene (PAL only).
Vjerojatno mi treba RGB kabel. OK, kupit ću ga. Valjda. Dotad, konvertiram NTSC igre preko PAL4U programa u PAL format i igram. Nažalost, na nekim igrama ne pali (Legend of Dragoon i moj dragi Lunar), ali dobro, barem sam uspio ''prebaciti'' Dragon Quest 7 i BOF3.

Zato Vas ja pitam: zašto, oh zašto mi je dovraga boja pri paljenju konzole crno-bijela? Ima li tko kakav konkretan odgovor?

(P.S. crno JEST boja, ma što drugi rekli o tome)

''I don't pretend to understand Brannigan's Law. I enforce it.'' (Zapp Brannigan; Futurama)
rankstein
Yoshi

rankstein@hotmail.com
View Profile
« Reply #1 on: December 23, 2008, 09:47:46 pm »

teve ti u kurcu,jer je recimo "lockan" na pal regiju,moj frend je imo ful skupi tv sa istim problemom,dok sam ja imo stari ,jako jako stari tv di sam moro imat činč tu koaksijalni kabl priključak i sve mi radilo.... bubnuo sam i osto živ...

drinks

just one more level, just one more level, just one more level, just one more level,just one more level,just one more.......
Jelash
Planet Puzzle League Addict
Yoshi

View Profile
« Reply #2 on: December 23, 2008, 10:49:46 pm »

A ono... jebeno mi je nelogično da su NTSC igre za GameCube u boji, a PS1 su crno-bijele.
Ništa, igrat ću crno-bijelog Lunara. Pas mater.  angry2

''I don't pretend to understand Brannigan's Law. I enforce it.'' (Zapp Brannigan; Futurama)
Slobex
Toad

View Profile Email
« Reply #3 on: March 09, 2010, 06:35:47 pm »

Možda je mod čip u pitanju
Pages: [1]
  Print  

Jump to: